sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Alku


Tämä sivusto on reaaliaikainen kertomus lähiömuijan pyristelystä irti köyhyyden ikeestä. Maamme keskeiset päättäjät kehottavat tsemppaamaan, siispä teen sen. Minulla on vuosi aikaa muuttua ja teen kaikkeni onnistuakseni. Luvassa viiltäviä yhteiskunnallisia analyyseja (lähteinä pääasiassa Aamu tv ja Hesarin viisi ilmaista artikkelia päivässä), onnistumisia ja lankeamisia.

Mutta miten minusta tuli köyhä? Nuoruuteni idealistiset hippivuodet osuivat siihen kriittiseen vaiheeseen, missä pitäisi päättää koko loppuelämästä. Tripin loputtua ja taian laannuttua löydän itseni kaupungin kuppaisimmasta lähiöstä, nollatuloisena viimeisilläni paksuna minua elättävälle maahanmuuttajalle. Käsissäni on pian tutkinto humanistiselta huuhaa- alalta ja sylissäni lapsi, jonka sukunimeä en osaa lausua.

Onko loppuelämäni tässä? Voinko vielä kääntää suuntaa? Mahdottomia en sentään pyydä: jos elämä alkaa väärän miehen siittiönä, eikä myöhemmälläkään iällä ulkonäkö riitä pokaamaan formulatähteä, on kohtuutonta odottaa taivaspaikkaa Kauniaisista. Mutta jotain voin kai sentään tehdä? Onko vuodessa mahdollista kivuta keskiluokkaan?

Björn Wahlroos, kuule huutoni! Olen epäonnistunut yhteiskunnassa ja valmis muuttumaan! Hylkään vasemmistolaiset aatteeni (+ etenkin vaatteeni) ja pyrin kohti aikamme ihanteellista ihmiskuvaa. Triathlonit, jugend-tukka ja sosiaaliset taidot, täältä tullaan! Jos sielullani on mitään arvoa, osta se! 

Projekti porvari käynnistyköön.

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoinen aihe =) Jään mielenkiinnolla odottelemaan jatkoa...

    VastaaPoista